Florentinske spisesteder

Tekst

 

 Øvrige områder for spisning

 

* Santa Croce

* San Marco

* Santa Maria Novella

* San Spirito

 

Kvarteret omkring Domkirken

 

BAR - La Cattedrale

Hjørnet af Via del Proconsolo og Via dell'Oriolo.

Firenze's bedste og billigste sandwish'es får man på de to barer, der ligger bagved domkirken på hjørnet af Piazza del Duomo og Via del Proconsolo. Her kan man udover sandwich' få kaffe, the, øl og diverse drikkevarer til fornuftige priser, men det vigtigste for en træt turist er måske, at her kan man sidde ved bordene uden at det koster ekstra. På selve hjørnebaren kan man få den bedste chianti serveret i glas, på baren nede i Via del Proconsolo er vinen ”tynd”.

 

 

Caffé Duomo

Piazza Duomo 29/30 r

Åbent hver dag fra 9-24.00, café-mad med spagetti, lasagne, pizza og salater med priser fra 6.00 euro. Om ikke andet er der en flot udsigt til domkirken og dens marmoromgivelser.

 

Ristorante Leonardo                                     (**, 0)

Via De'Pecori 35

Denne selvservice restaurant ligger beskedent på første sal, men spisekortet hænger nede ved indgangen. Et godt sted hvis der skulle være lavvande i feriekassen, men også hvis der ikke er tid og lyst til det helt store eller bare en gang lasagne.

 

Ristorante Hot Pot

Via dei Lamperti, 5r

Endnu en selv service restaurant i det centrale Firenze mellem domkirken og rådhuset. Her er åbent alle dage, god mad, billige priser og let tilgængelig for en fornuftig frokost i det centrale Firenze.

 

 

 

Trattoria da Gamino

Piazza di Cimetori 4     (GH6)

Dette er ikke afprøvet, men har et fint spisekort

 

 

Indkøbsmuligheder

 

Supermercato

Via del Studio    (H6)

Gaden går fra domkirkens højre side (samme side som klokketårnet) ned mod floden parallelt med Via D. Proconsolo. Dette er et af Firenze's få supermarkeder, hvor dagligvarerne er noget billigere end i specialbutikkerne. Det ligner et gammelt apotek, men her er et meget fint udbud af alle dagligvarer og ikke mindst en fin vin- og spiritus afdeling med billige priser.

 

27. august 2009 / ot