Florentinske spisesteder

Tekst

 

 Øvrige områder for spisning

 

* Domkirken

* San Marco

* Santa Maria Novella

* San Spirito

 

Kvarteret omkring S. Croce

 

S. Croce - kvarteret der strækker sig fra Arno og Ponte Vecchio, øst for Via Galimala; Via Oriuolo og Borgo Pinti. Omkring Palazzo Vecchio er der selvfølgeligt meget stort antal spisesteder med panini og pastaretter, her er det svært, men muligt at finde gode, rimelige lokale spisesteder. Et par af de få gode steder er gaden Via dei Neri - en rigtig god indkøbsgade - der strækker sig fra bagsiden af Palazzo Vecchio til S. Croce.

 

Trattoria Alfredo                                            (**; 00)

Via dei Leoni 14/r

Hyggeligt, billigt og med et fint spisekort. Turistmiddag for 12 euro der giver 3 retter mad og en 1/4 liter vin. Et godt tilbud til prisen selvom husets vin forekommer at være lidt tynd.

 

Trattoria da BENVENUTO;                             (** ; 00)

Hjørnet af Via de' Neri 16 og Via Mosca 16R.     (H5)

tlf.nr. 055/ 214833 (lukket søndag).

Restauranten har et stort spisekort og et godt køkken, og der serveres særdeles god mad til rimelige priser. Her kunne man prøve nogle af de lokale retter som "lingua lessa e salsa verde" (kogt kold tunge i en pragt­fuld olie, hvidløg og persille dressing) eller "Salcicce alla griglia" (små velkrydrede pølser på grillen). Stedet er absolut et besøg værd, men man skal være forberedt på ventetid, da de lokale i høj grad værdsætter stedet. Man kan bestille bord på telefonen, det er umagen værd.

S. Croce

 

Trattoria da Benvenuto

I Via de'Neri findes der mange barer med sandwiches, men herudover er der et par mindre frokoststeder på højre side af gaden. Oppe ved Via dei Leoni en gammel vinforretning og længere nede næsten ved Via dei Benci ligger

 

Fiaschetteria

Via de'Neri 17

(lukket tirsdag)

Hvor der serveres fremragende frokost og god vin til små penge, hvilket ses af, at her kommer mange studerende. I en glasdisk står alle de toskanske herligheder; pasta, salater, auberginer m.m. og bagved hænger skinker og diverse pølser, alt hvad der hører til varme eller kolde retter. Her er åbent hele søndagen både til frokost og aften. Et anbefalelsesværdigt sted.

Ejerne har også et Azienda Agrituristica beliggende mellem Pistoia og Vinci, herom kan der ses mere på www.illampaggio.com.

 

Det samme spisekoncept finder man på det næste "fiaschetteria", der ligger på hjørnet til Via dei Benci.

 

Al Panino Boomba"

Via de'Neri 2/R

Her kan man ved den store buffet vælge sin frokost og få et godt glas toskansk vin, og det hele kan nydes på de høje barstole. Bør prøves til en let og hurtig frokost.

 

Trattoria L'che C'E  C'E'                  (***; 000)

Via Magalotti nr 11.                                      (H5)

Tlf: 055 216589

(lukket mandag)

Stedet ligger et par gader fra "da Benvenuto" i nærheden af S. Croce. Maden er særdeles god, stedet er meget hyggeligt og prisen helt rimelig, når man tager i betragtning, at der serveres fremragende mad, blandt meget andet fine fiskeretter fra grill. Nogle vil måske finde at værten er lidt for imødekommende, da han gerne vil tale med gæsterne, men han kan absolut forstå, hvis man blot ønsker at være alene. Der er mange turister og betjeningen kan tale engelsk, til velkomst bydes på en "blå" drink, hvad der også får prisen til at stige. En specialitet er 2 store menu'er: En med fisk til ca. 22 euro og en med kød til 25 euro begge inklusive vin og vand ad libitum. Et anbefalelsesværdigt sted.

 

Trattoria Pallottino

 

I kvarteret ved S. Croce, kan man finde andre beskedne og gode spisesteder.

 

Trattoria Pallottino       ( **; 00)

Via Isola delle Stinche 1/r

(lukket mandag).

Her serveres frokost med 2 retter mad for 14.000 lire, hertil skal man selv betale for drikke varerne, der er lidt dyre, ialt for frokost med 1/2 vin 15.000 lire.

Maden er fremragende og ligger lidt udover det sædvanlige repertoire.

Spisekortet til middag ligger i den lidt dyrere ende (00-000), men også her gælder det at der er tale om et spændende spisekort, som et par gode kokke omsætter i praksis.

 

Rosticceria "S. Piero"     (** ;  0)

Via Matteo Palmieri                                  (J6)

Her kan man spise en god og solid fastprismiddag. Dette kan godt opfattes som et meget turistpræget sted, men maden er god og veltillavet og ifølge ungdommelige eksperter er "pizza'erne" fremragende, og til en meget favorabel pris, men også anti-pasto buffet'en er både omfangsrig og kvalitetspræget.

Dette er et udmærket sted for en samlet middag for en større gruppe, værten vil påskønne at der bestilles bord, hvis man kommer med en klasse til frokost eller middag.

 

Piazza di S. Pier Maggiore er der en port med en gennemgang til Via del Oriuolo, herinde i porten finder man to muligheder for en let frokost eller blot et mellemmåltid, og på hjørnet til VIA DEL ORIULO en meget fin siddebar, hvor priserne er helt rimelige.

 
 

 

Mastica Brodo; Osteria       ( **; 00)

Via Borgo Allegri 58

Ved første øjekast ligner det et "lille lusket sted", men det er snyd for det er faktisk meget nydeligt. Et lille sted med plads til ca. 20 inden for og om sommeren kan der også sidde ca. 20 uden for på en balustrade. Fin betjening, fremragende mad og et udsøgt vinkort med priser fra 8-19 euro.

Spisekortet er ikke stort, men det der bydes på er lidt specielt, fremragende lavet og til en billig pris. Forretter 4-5 euro; hovedretter til 6-8 euro; contorni 3 euro og husets vin til 4 euro for en liter. Et sted der bør prøves selv om det ligger lidt væk fra de normale turistruter.

 

 

Trattoria Pane e Vino               ( **;  0)

Via degli Agnolo 105/107;

tlf.nr. 055 243803

Ca. 50 meter fra hjørnet af Via Verdi ligger dette hyggelige og meget lokale spisested. Foran mod gaden er der to mindre rum med plads til omkring 24 spisende, men der er en stor "sala interna" med plads til mindst 50 personer. Væggene har paneler og overhængt med "trommesal", og ved bordene sidder de lokale beboere, nogle i undertrøjer (sommervarme) andre i skjorter og andet hverdagstøj. Der er en meget tryg og varm stemning. Der er en billig turistmenu, men det daglige kort har flere spændende retter (tagliatelle con rucola; scaloppe ai funghi) til særdeles favorable priser. Husets vin er udmærket og koster 4 Euro/liter, men der findes også vin på flasker fra 7 Euro. En middag med alt koster omkring 16 Euro. Der serveres også pizza.  

 

Drikkesteder

På vej til og fra S. Croce finder man ca. 20 meter fra Piazza Firenze

 

All'antico Vineria

Via de'Neri 65/r

Hos Daniele e Fedra der også driver det fantastiske rosticceria på den anden side af gaden i nr. 74/r. Begge steder er herlige steder for den mindre frokost og et godt glas rødvin. I køledisken findes mange lækkerier, pasta, aubergine, tomater, skinke, pølse, havsalat og der produceres fremragende crostini med kyllingeleverpaté eller oliventappernade. Dette er stedet for den lille frokost eller en mellemmad men også for et glas god toscansk vin, for her sælges de gode mærker også som enkelt glas.

Dette er klart et must for den lille sult og gode tørst.

 

Indkøbsmuligheder

 

Via De'Neri

Dette er en fremragende indkøbsgade med alt fra føde/drikkevarer til sko, kjoler, jakker, lædervarer og smykker. En tur igennem denne gade kan være dyr for pengepungen. Hvis man ikke orker flere indkøb, så er der garanteret plads til et glas på Antica Vineria.

 

2. august 2010 / ot