Florentinske spisesteder

 

Tekst

 

 Øvrige områder for spisning

 

* Santa Croce

* Domkirken

* Santa Maria Novella

* San Spirito

 

Kvarteret omkring S. Marco

Her helt oppe ved FORTEZZA DA BASSO støder VIA FAENZA OG VIA GUELFA sammen og i denne gade ind mod S. MARCO ligger der oså flere gode spisesteder.

 

La Gratella da Eddo                                     ( **:  0)

Via Guelfa                                             (G8)

Et hyggeligt smalt lokale med plads til mange mennesker. Der er flere turister der ofte tager den billige turistmiddag, dog bør man spise a'la carte, for der er optræder mange spændende retter på kortet for et spisested af denne størrelse og prisklasse, og der serveres særdeles god mad til en billig penge. Ved bestilling nedskrives alt med gennemslag så kunden kan kontrollere, at man får det rigtige. Dette er en ting for der kan tages fejl i travlheden. Absolut et besøg værd.

 

Trattoria Guelfa                                             (** ; 00)

Via Guelfa 103                  G8)

 

Trattoria Da Angiolino

Via Guelfa 138                   (G8)

Både Trottoria Guelfa og Trattoria Da Angiolino er et par gode restauranter, som ikke er overrendt af turister, lokalerne er begge steder så store, at de er i stand til at modtage lidt større selskaber som for eksempel en klasse.

 

Trattoria di Giovanni                                       (* ;  0)

Via Guelfa 94.              (G8)

(lukket torsdag)

Et meget lokalt og lidt gammelt spisested, hvor der dog er gårdhave. På spisekortet er der gode traditionelle romerske retter og køkkenet bestyres af den gamle fader. Et fint billigt og solidt spisested.

 

S. Marco

 

La Mescita, Vino e olio

 

Da Silio                                                  (*** ; 00)

Via Guelfa 90R.      (G8)

(lukket onsdag)  

Di Giovanni og Da Silio ligger umiddelbart ved siden af hinanden, så her er der indbyrdes konkurrence på kvalitet og pris. Di Giovanni er den billigste, Da Silio er lidt dyrere og med lidt mere specielle retter, efter flere besøg med forskellige venner, har jeg opgraderet dette sted først og fremmest på kvaliteten af maden, men også på en hyggelig og fin betjening, der gør sig umage med at forklare kunden, hvad godt er. Forretter 3,5-5,0 Euro, hovedretter 5,5-10,0 Euro, Contorni 2,5 Euro. Her er en fastprismiddag for ca. 18 Euro, men det daglige kort er meget spændende. Der kan købes god flaske toscansk vin til priser lidt over det, der betales i butikkerne. Prøv dette sted.

           

La Mescita; Vino e olio, Buffet freddo        (** ;  0)

Via Degli Alfani 70.   (J7)

Ved siden af "museet for de hårde sten" ligger et fremragende frokoststed med koldt og varmt, der kan nydes ved de små borde i et mylder af kontorfolk, univer­sitetslærere, museumsfolk og håndværkere. Mit i den mest hektiske frokosttid kan det være svært at få plads, men gæsterne er gode til at rykke sammen, og på disse tidspunkter hænges der ikke over maden. Meget anbefalelsesværdigt til frokost.

 

31. august 2009 / ot