Romerske spisesteder

Monti

Tekst

 

Spisesteder i andre dele af byen

-> Borgo & Prati

-> Campo di Fiori

-> Nye steder

-> Pantheon

-> Pz. Navona

-> PzDelPopolo

-> Spanske Trappe

-> Testaccio

-> Termini

-> Trastevere

-> Trevi

 

 

Taverna la Vecchia Romana                   (***;  00)

Via Madonna dei Monti 79.                  ( k6 )

Lukket søndag

Skidegodt, et lille sted (20 pladser) med fremragende mad, god vin, særdeles rimelige priser, lokalt madsted, hyggeligt, rent, få hundrede meter fra Forum Romanum. Her serveres klassiske pastaretter som "Matriciana" og specielt som hovedret kan anbefales "Abbacchio" og "Bistecca di Manzo ai Ferri". Sammen med "La Tana de Noantri" i Trastevere er dette blandt mine favoritsteder i Rom.

 

 

Da Giulio                          

Via del Boschetto                                ( L7 )

Endnu et sted anbefalet af Maria Helleberg, ordene er ”eksperter i saltimbocca”

 

 

Grotta d'Abruzzo                                       (**, 00)

Via Palermo 45.                                   ( L7 )

Som navnet siger, så kommer kokken fra Abruzzo i nærheden af Rom. Et rigtigt spisested med mange stamgæster. Kortet har mange specialiteter heriblandt en række vegetariske forretter, fettuccine i artiskoksovs og stegt lammekød. Husets vin er den gode kraftige fra Montepul­ciano, men der findes også et stort vinkort med alle klassikerne fra de øvrige italienske vinområder. Prisniveauet er omkring 20 euro pr person for tre retter med husets vin. Prøv det.

 

 Madonna dei Monti

 

Trattoria Valentino                                   ( ***;  0)

Via Cavour 293

Lukket mandag

Dette sted ligger i den nederste del af Via Cavour mellem Via Fori Dei Imperiali og Via Dei Serpenti, der fører ind til Madonna del Monti. Stedet blev opdaget som "nødværge" for nogle venner, der ikke kunne få plads på "Taverna la Vecchia Romana". Det må være blandt Roms billigste spisesteder set i forhold til kvaliteten. Primo 4,5 euro, secondo 5,5 euro, contorni 2,5 euro og en flaske Chianti Classico 10,5 euro. Det er et spisested der skal have mange lovord og anbefalinger, det er et folkeligt, livligt og fremragende spisested. Her serveres en af byens bedste

"spagetti alla vongole". Ellers anbefales "fettuccine alle Burina" (pasta med

svampe, tomat, skinke og chilipeber) og "Saltimbocca alla Romana". Det er dumt ikke at aflægge et besøg og få en dejlig romersk oplevelse.

 

Trattoria Valentino

 

Ristorante La Carbonara                         ( ***; 00)

Via Panisperna 214                             ( L6 )

Tlf nr 06 4825176 – lukket søndag      

Restauranten har eksisteret siden 1906. Igen et fremragende spisested men lidt afsides beliggende oppe hvor Via Panisperna møder Via Milano. Lokalerne er meget fine, nyistandsatte og hyggelige. Et traditionelt spisekort, men med nogle meget spændende pastaretter og nye måder at tilberede de klassiske retter på. Den enkelte ret er stor og alt er meget veltillavet af vor "mor". Her er et udsøgt vinkort med fornuftige priser - dvs svarende til "supermarkedsprisen" i Danmark. Dette sted er absolut en omvej værd selv om man skulle betale for en busbillet til linje 117, der holder uden for døren.

 

9. februar 2010 / ot