Romerske spisesteder

omkring Trevi-fontænen

Tekst

 

Spisesteder i andre dele af byen

-> Borgo & Prati

-> Campo di Fiori

-> Monti

-> Nye steder

-> Pantheon

-> Pz. Navona

-> PzDelPopolo

-> Spanske Trappe

-> Testaccio

-> Termini

-> Trastevere

 

BIRRERIA

Via di Santa Marcella 19                           ( J7 )

lukket søndag

Mad og koldt fadøl af bedste kvalitet, men der kan serveres vin. Et herligt sted hvor studerende, kontorfolk og ekspedienter skaber fest og stemning til frokost. Billigt, hurtig serve­ring, god mad, koldt øl og vin. Forretter 5 euro, secondi 8 euro. Noget helt andet i Rom tæt ved Trevi-fontænen lige ved det smukke Galleria Sciarra.

Omtalt hos Eva Ravnbøll: ”Romerske restauranter II”.

 

Ristorante Piccolo                                          ( **, 00)

Via del Lavatore 91                                   (J8-K8 )

Her er det væsentligste pizza nogle unge mennesker har kaldt stedet for Italiens måske bedste pizzarestaurant, alle mulige slags og varianter, hvortil der serveres den lokale hvide vin. Der kan dog serveres pasta og bistecca og andre traditionelle retter fx "scamozza con prosciutto" eller "Salcisse e fragioli" og der kan serveres god chianti på flaske. I et turistet kvarter er dette et meget fint sted, dog mest for pizza-elskere.

 

Trattoria Scavolino                                        ( **, 00)

Via Scavolino                                          (j8-k8)

Få meter fra Trevifontænen ad Via del Lavatore, der begynder ved kirken S.S. Vincenzieo e Anastasio over for Trevi. Dette sted få meter fra de store turiststrømme er meget lokalt og næsten ingen turister. Det klassiske romerske spisekort, den gode betjening, der kan lidt engelsk. Et fint sted.

 

 

Al Piccolo Arancio                                          ( **; 00)

(Maria e Carlo)

Vicolo Scanderberg 112

Tlf. 06 6786 139; lukket mandag.

Som navnet siger en lille restaurant med 30 stole og et mindre baglokale. Spisekortet har pastaretter til en pris under 6 euro; kødretter til 7-8 euro, contorni 4 euro. Der er et stort vinkort med fremragende vine til fornuftige priser i hvert fald set med danske restaurantøjne. Husets vin koster 5 euro for en liter. God betjening. Der findes mig bekendt tre Arancio-restauranter i Rom: Settimo d’Arancio omtales ved Piazza Del Popolo og så Arancio d’Oro som jeg har læst om men ikke besøgt.

 

La Toscana                                                     (**, 00)

Via de Croiferi 12-13                               ( J8 )

Få skridt fra Trevi-fontænen. Priserne er nok lidt i toppen af den middel-dyre ende, men spisekortet er særdeles godt, lokalerne kan virket lidt "turistet" med bastflasker og andet ophængt tingeltangel. Men absolut anbefalelsesværdig.

 

 

28. nov. 2009 / ot