Romerske spisesteder

omkring Piazza Navona

Tekst

 

Spisesteder i andre dele af byen

-> Borgo & Prati

-> Campo di Fiori

-> Monti

-> Nye steder

-> Pantheon

-> Pz. del Popolo

-> Spanske Trappe

-> Testaccio

-> Termini

-> Trastevere

-> Trevi

 

GINO é PIETRO                                      (**, 00)

Via Governo Vecchio 106                       ( G7 )

Udefra ser dette sted måske lidt kedeligt ud, men man skal ikke lade sig snyde. Selv en råkold vinteraften mellem jul og nytår er dette et fremragende spisested, kendetegnet ved et spisekort med retter lidt udover det sædvanlige, et fremragende køkken der lever op til spisekortet og en god italiensk betjening. Selv på en kortere Rom-tur bør der være plads til et besøg hos Gino e Pietro.

 

Antonio Bassetti                                       (**, 0)

Via del Governo Vecchio 18

Tlf 0360 241613, lukket fredag.

Igen et af de små familiesteder med mor og far i køkkenet og far og søn til

servering. Her er der maksimalt plads til 20 og pladserne er optaget af håndværkere, studerende og forretnings­drivende og ved frokosttid står der ofte folk uden for og venter på en plads. På spise­kortet er der enkle og fornuftige italienske retter, der kan skifte fra dag til dag. Maden er enkle hverdagsretter, men de er fremagende tilberedt, her serveres byens bedste ”pasta arrabiata”. Huset rødvin er fra Abruzzerne 1 liter koster omkring 5 euro. Der kan købes flaske vin til en pris omkring 7-8 euro). Et rigtig godt sted. 

 

Ristorante Tre Archi                                ( **, 0)

Via Dei Coronarai 233,

tlf.nr. 06 68 65 890

Få minutters gang fra Piazza Navona, hvis man forlader pladsen ad gaden ved det nordlige springvand Via de Loren går over i Via delle Pace holder mod højre og kommer ud i Via Dei Coronari lige ved restauranten. Dette er et særdeles rimeligt sted med en fornuftig turist­middag, udover dette er der et udmærket spisekort med storartede retter til billige priser. En af husets specialiteter er de meget delikate "cannelloni". Kvaliteten her kan konkurrerer med den der findes på de dyre turistfælder på Piazza Navona, men prisen er adskillige gange mindre. God betjening, pane e operto 1,3 euro, husets vin er god til de 5 euro for en liter ( 2 retter + vin ca. 20 euro pr.pers).

 

Pz. Navona

 

Da Francesco                                             (***, 00)

Piazza del Fico, 29

Tlf 06 8664009

Et fremragende sted, der har til huse på en lille plads bagved Piazza Navona. Der er ikke så mange turister, men til gengæld er der mange af de lokale beboere. Et spændende spisekort med mange retter på "jægervis". Der er en meget stor antipasta buffet med mange fremragende vegetariske retter, så man kan være tilbøjelig til at spise sig mæt i antipasta.

Stedet omtales også hos Eva Ravnbøl: "Romerske restauranter".

 

 

Trattoria Fiammetta                                  (**, 00)

Via di Fiametta (hjørnet til Via G. Zanardelli)

Lukket tirsdag.

Stedet er anbefalet af Maria Helleberg og det lever op til anbefalingerne.

Restauranten ligger i en bygning fra 50'erne og lokalerne er store og åbne med højt til loftet. Væggene er udsmykket med moderne fresker med motiver fra Firenze og Toscana. I det store rum til venstre for indgangen findes den store træopvarmet pizzaovn, i dette rum er det en fornøjelse at se kokkens præstationer. Et stort spisekort med de sædvanlige retter, men også specielt for dette sted en række toscanske specialiteter. Rimelige priser og husets vin - skal prøves - er en liter toskansk rødvin for 8 euro. Her er man meget tæt på ***.

 

 
 

Trattoria Romana – Galena

Vicolo degli Osti

Gemt omme bagved Pz Navona lige ved S. Maria delle Pace har Alfredo Tesio anbefalet dette sted med særdeles fornuftige priser.

 

TAVERNA DA GIOVANNI                          ( **, 00)

Via Banco di Spirito 68                              ( G8 )

Gaden ligger lige overfor Ponte S. Angelo, der fører over til Engelsborg. Igen noget af det der ligner drømmen om det romantiske romerske værtshus, drevet af en romersk familie. Maden er traditionel romersk og der er et stort udvalg i vine fra hele Italien. Mængden af klistermærker fra alverdens rejsebureauer fortæller, at her ofte er mange turister, men også om stedets fortsatte kvalitet til meget rimelige priser. (I juli 2001 kostede en turistmenu 15 euro for 3 retter + vin)

 

28. nov, 2009 / ot