Romerske spise- og drikkesteder
Tekst

 

-> Borgo & Prati

-> Campo di Fiori

-> Monti

-> Nye steder

-> Pantheon

-> Pz. Navona

-> PzDelPopolo

-> Spanske Trappe

-> Testaccio

-> Termini

-> Trastevere

-> Trevi

Spise- og drikkesteder

Siderne om de romerske spise- og drikkesteder er et forsøg på at give forslag til en række gode lokale restauranter i forskellige kvarterer af Rom. Langt de fleste af stederne har jeg prøvet mange gange, men enkelte er medtaget på anbefaling fra venner og bekendte, der sætter pris på god mad, rimelige priser og den lokale stemning. Prisniveauet er meget varierende, men overstiger på ingen måde hvad man kan opleve på et spisested i København.

Undervejs har jeg forsøgt mig med en kodning for kvalitet og pris på en middag bestående af forret, hovedret med tilbehør samt husets vin. Kvaliteten i forhold til prisen vurderes med fra en til tre *'er. Prisniveauet for en middag som beskrevet ovenfor angives med store forbehold i 0'er. (0) for priser op til ca. 21 euro, (00) svarer til en pris på ca 21 - 29 euro og (000) svarer til et niveau på på omkring 30 - 35 euro pr. person. Alt taget i betragtning et prisniveau så man ikke bliver flået, selv om der bliver valgt i den dyreste ende af af spisekortes prisskala. Billige priser er: primo 6 euro; secondo 7 og ½ liter af husets vin 4 euro

Stederne har givet mig mange gode oplevelser, men overalt i ROM findes der et utal af gode, fornuftige og spændende spisesteder til egen opdagelse, og skulle man fortsat være i tvivl, så findes der udover mit beskedne udvalg adskillige gode både tykke og tynde bøger om de romerske spisesteder. For mig har det altid været en hovedregel ved valg af spisesteder i ROM, at man ikke bør spise på restauranter, hvis spisekortet ikke hænger udenfor, dette skulle sikre en mod ubehagelige overraskelser på priserne. Der vil nedenfor være nogle enkelte hæderlige undtagelser, hvor spisekortet ikke hænger udenfor, så man kan være heldig. Man kan hurtigt skelne mellem restauranternes prisniveau ved at se på prisen for pastaretterne.

Ved de anførte restauranter betyder tallene i parentes efter gadenavnene koordinaterne i den byplan over ROM, der udgives af FALK.