Romerske spadsereture

Tekst

 

 

Tur 1: S. Pietro, Vatikanet

Tur 2: Pantheon, Pz. Navona

Tur 3: Via Giulia, Campo di Fiori

Tur 4: Foro Trajani, Capitol, Monti

Tur 5: FraTermini til Porta Maggiore

Tur 6: Trastevere

Tur 7: Omkring Corsoen   

Tur 8: Fra Termini til Pz. del Popolo

Tur 9: Aurelians bymur           

Tur 10: Aventin og Testaccio

Tur 11: Fra Colosseo til Via Appia

Tur 12: Romerske highlights

Tur 13: Antikke seværdigheder

 

ROMERSKE RUNDTURE

 

Rom er en storby, hovedstad i den vestlige verdens femtes­tørste industrination, men samtidig er den et levende museum med en udstilling, der har emner fra 2500 års historie. En komplet beskrivelse af alt, hvad denne by rummer, kunne fylde adskillige bind i et leksikon, den officielle guide fra Touring Club Italiano "ROMA E DINTORNI" giver en forkortet version på 800 sider af det totale opslagsværk.

 

I enhver boghandel kan man finder adskillige bøger, guides med beskrivelser af Rom og angivelse af adskillige spadsereture i Rom. Det følgende er mine forslag til spadsere- og busture rundt i det gamle Rom. De vigtigste steder og navne man møder på turene, det være sig kirker, paladser, fontæner, kunstnere eller spisesteder kan der læses uddybende om i den anden del af de romerske noter, hvor der gives uddybende oplysninger om denne historiske by med dens antikke rester, den storslåede arkitektur og den uendelige rigdom af kirker, fontæner, skulpturer og malerier.  

 

Pz. Republicca med Stazione Termini i baggrunden

Turene tager udgangspunkt på PIAZZA CINQUECENTO, der er endestation eller skæringspunkt for en stor del af de centrale buslinjer. Pladsen ligger foran hovedindgangen til TERMINI, Roms hovedbanegård, hvorfra også Metro'en har sit udgangspunkt. Selv om udgangspunktet er Pz. CINQUECENTO, er det muligt at støde til turen på et hvilket som helst andet sted fx. PIAZZA VENEZIA det vigtigste krydspunkt i byen.      

 

Det er en erfaring, at man kan blive meget træt i benene af at vandre rundt i Rom, men det er under alle omstændigheder en god ide at være udstyret med nogle busbilletter, så det er muligt at hoppe på en bus på vej hjem. Busbilletter skal købes før man stiger på bussen, så køb et lager i kioskerne med skiltet "Sale e Tabacchi", eller på PIAZZA CINQUECENTO, hvor man også meget billigt kan købe et "turistugekort" til alle linjer. Den sidste mulighed kan varmt anbefales.

 

Selv om turene er beskrevet meget præcist med gadenavne og retninger, er det vigtigt at medbringe et godt bykort. Selv foretrækker jeg kortet fra det tyske forlag FALK. Dette er både præcist og særdeles håndterligt.

 

Som alle andre steder i Italien gælder det også i Rom, at alt holder lukket i tidsrummet klokken 13.00 - 16.00. I denne tre timers periode er de fleste butikker, banker og offent­lige kontorer lukket, og romerne tager enten hjem for at spise frokost eller også tager går de på det lokale trattoria for at tilbringe en del af siesta'en med lidt snak, spisning og et glas vin. På alle turene er der henvisning til afsnittet "Romerske spise- og drikke­steder", så man altid har et forslag til et godt sted at spise, drikke eller slappe af.

 

 
 

Vil du læse om en af de 13 byture så "klik" nedenfor

 

Tur 1: S. Pietro og Vatikanet (tilslutning til tur 2)

Tur 2: Pantheon og Pz. Navona (tilslutning til tur 3)

Tur 3: Via Giulia, Ghetto, Campo di Fiori

Tur 4: Foro Trajani, Capitol og Monti

Tur 5: FraTermini til Porta Maggiore

Tur 6: Trastevere (tilslutning til tur 3)

Tur 7: Omkring Corsoen   

Tur 8: Fra Termini til Pz. del Popolo

Tur 9: Aurelians bymur           

Tur 10: Aventin og Testaccio (tilslutning til tur 6)

Tur 11: Fra Colosseo til Via Appia Antica

Tur 12: Romerske highlights                                       

Tur 13: De antikke seværdigheder