Venezianske spisesteder

i Castello

Tekst

 

 

Castello

 

Castello afgrænses mod Cannaregio af Rio dei Mendicanti ved Ospedale Civile, ned til Campo S. Maria Formosa og herfra sker afgrænsningen til S. Marco ved Calle del Albanesi.

De to første restauranter ligger faktisk i Cannaregio mellem Rio dei Mendicanti (Ospedale) og Rio del Panada, altså meget tæt på Castello.

 

Osteria da Alberto                     -> 21 euro

Cannaregio 5401

Calle Giancinto Gallina

tlfnr. 041 5238 153 (lukket søndag)

Et hyggeligt familiested med mange studenter og håndværkergæster. Spisekortet ændres hver dag, men man finder ofte "Spagetthi alla busara, con coze o con le vongole", "Baccalà con polenta", "seppie al nero" og "risotti di Pesce".

 

Osteria al Ponte                          - > 21 euro

Cannaregio 6378

Ponte del Cavallo

tlfnr. 041 5286 157 (lukket søndag)

I det sidste hus i Cannaregio før man går over broen til Ss. Giovanni e Paolo ligger dette lille osteria med fire borde. Et pragtfuld sted til et glas og den lille frokost i form af en "ciabattina" med "prosciutto crudo", "mortadella", "formaggio" eller måske "Pesce Spada e tonno affumicate". 

 

 

På strækningen fra Ss. Giovanni e Paolo mod S. Francesco in Vigna ligger der både en fremragende bar og et par gode, indbydende og billige restauranter.

Hvis man kommer fra Ss. Giovanni e Paolo møder man først baren og frokoststedet,

 

Trattoria al Balon

Castello 6342  (lukket tirsdag)

Dette er et stort åbent rum med en køledisk, hvor der opbevares alt det der kan bruges til en fremragende frokost. Her er højt til loftet og ved frokosttid går snakken højt og larmende blandt de lokale håndværkere og andet godt folk der nyder deres mad og den gode kølige vin. Man bør unde sig selv et besøg her sammen med de lokale brugere.

 

 

Osteria La Ponte

 

 

På vej ud mod ARSENALE efter ”Balon” ligger der i den første sidegade på Højre hånd CALLE OSPEDALE lidt nede i gaden på venstre hånd

 

Ostaria Alla Staffa           (++, 0)  -> 15 euro

Calle Ospedale, Castello 6397/A

Et lille men ”rigtigt” sted. 5 borde, en gammel bar, en disk med alle antipasto retterne og enkle forretter og hovedretter til ”billige” Venezia-priser”. Dette er et must til en venetiansk frokost.

 

Efter ”Balon” kan man også fortsætte ca. 50 meter længere ud af Barbaria delle Tole til det første af et par gode spisesteder med rimelige priser.

 

 

Trattoria alla Strega

Castello 6418

En meget stor restaurant med flere rum. Her er der mange turister blandet med et stort lokalt klientel. Kortet er stort og spændende, tempo og servering sker hurtigt da der er mange kunder, der venter. Her serveres med glæde store og tilsyneladende lækre pizza. Der er ellers mange fiskeretter på menuen, og på trods af tempoet smager maden udmærket. Det er et godt og ukompliceret sted.

 

Endnu 50 meter længere ude ad Barbaria de le Tole ligger det næste gode spisested

 

Trattoria Bandierette   -> 21 euro

Castello 6671

(lukket søndag)

Et lidt mindre sted en "alla Strega", et hvidmalet rum med neonbelysning og man sidder på bænke ved de lange borde, hvor der er plads til otte personer. Ikke mange turister men til gengæld er der fyldt de lokale håndværkere, handlende, pensionister og andre, der har lyst til en snak sammen med den gode mad. De lokale ringer også for at bestille mad, som de henter lidt senere for at tage de med hjem, så der er ret livligt. Der er frit udsyn til det effektive køkken, hvor de særdeles gode middage bliver tilberedt.

 

 
 

Fortsættes ud mod Arsenale over Rio di S. Giustina er der få meter til

 

Osteria do Porte                     -> 21 euro

Castello 6492, Campo S. Giustina

tlfnr. 041 5208 842 (lukket tirsdag)

Dette er et næsten turistfrit område og stedet er meget lokalt, og køkkenet er helt i top med blandt meget andet fisk fra grillen.

 

Fra Campo S. Giustina sættes retningen ud mod Canale di S. Marco til S. Giovanni di Malta.

 

Osteria da Dante side 61       -> 21 euro

Castello 2877, corte Nova

tlfnr. 041 5285 163

Det kan være lidt vanskeligt at finde dette sted, men det er besværet værd. Det er udpræget et sted for fiskespisere for her er alle fiskespecialiterne på kortet. Sarde, calamari, baccalà, seppie og meget mere.  Et godt og spædende sted.

 

Tæt på Scuola S. Giorgio di Sciavoni 61

 

Trattoria da Remigio          -> 28 euro

Castello 3416, salizzada dei Greci

tlfnr. 041 5230 089 (lukket mandag aften og tirsdag)

Lokalerne er nyrestaureret i gammel stil. Spisekortet har en stor afdeling til antipasti og som primo anbefales "gnocchetti alle pescatora" eller "linguine con le ganasette" og en hovedret kunne være "Seppie in tecia con polenta". De søde sager til dessert er hjemmegjorte.

 

Trattoria All'Aciugheta

På grænsen til S. Marco ved Calle degli Albanese

 

Trattoria All’Aciugheta                 -> 21 euro

Campo Santi Filippo e Giacomo

Castello 4357.

tlf 041 522 4292 (åbent alle dage)

Igen et af de små folkelige steder opstået for ca. 30 år siden. Den gang havde baren en lille friture stående så gæsterne kunne få nogle fritterede ansjoser til deres drinks. Herfra stammer navnet på det der ændrede sig fra en bar med et baglokale til et lille spisested. En af specialiteterne er den berømte penne all’acciuga, men der er mange andre lækkerier på kortet som fx insalate di calamari, i fiori di zucca fritti, le polpette, gnocchi neri, seppie con polenta.  Bør prøves.

 

 

 

 

 

Hvis du vil se spisesteder i andre dele af byen, så "klik" nedenfor

-> Cannaregio

-> Dorsoduro

-> San Croce & San Polo

-> San Marco