Venetianske spisesteder

i Dorsoduro

Tekst

 

 

Dorsoduro og Giudecca

 

På vej fra Campo S. Rocco og Frari-kirken går der ved apsis af kirken en "portgade" ind til højre - STUPORTICO S. ROCCO. På den anden side af porten er navnet CALLE SCALATER, ved den første tværgade, CALLE P. CROCERA drejes til højre og lige efter til venstre ad CALLE DE PANTALON, og så ligger der ikke mange meter nede det gode spisested

 

Mellem Frari-kirken og S. Panthelon 

 

Crepizza              (++ ; 00)

Dorsoduro 3757

Et overraskende godt sted selv om det udefra er noget "turistet", men den gamle kok og hans tjener står for en meget behagelig overraskelse. Menukortet har flere overraskelser, maden smager overraskende personligt, vin er god og billig, betjeningen hurtig, forstående, så der er abslolut kun ros til en god og lidt anderledes middag.

 
 

I CALLE SCALETER ligger der en studentercafe, der ser meget indbydende ud, den bør prøves en anden gang, men der er også andre:

 

Hostaria Al Pantalon

Calle Scaleter

Dorsoduro 3958

Cucina Casalinga a buon prezzo. Den er stærkt anbefalet af AL fra ”Fortuna AS”.

 

Trattoria ARCA

S. Pantalon

Dorsoduro 3757

Her tæt på Calle Scaleter findes dette fremragende frokoststed og fine middagssted. 

 

 

To steder omkring S. Barnaba

 

Osteria da Sandro                    -> 21 euro

Calle Lunga S. Barnaba

Dorsoduro 2753/a

Tlf 041 523 0531 (lukket søndag)

Endnu et af de små venetianske steder lidt af vejen fra turiststrømmen mod Ponte Dell’ Accademia. Her serveres herlige lokale retter som fettine di pane francese con baccalá mantecato, acciughe e sgombri hertil god veneto vin.

 

Quattro Feri                               -> 21 euro

Calle Lunga S. Barnaba

Dorsoduro 2754/a

tlf.nr. 041 520 6978 (lukket søndag)

Henriette Friis' sted hvor Jørgen spiste blæk. Dette er et lille sted med et lille køkken, men her serveres pragtfulde retter med seppie al nero, saor, gnocchi, risotti e spaghetti. Et pragtfuldt frokoststed.

 

To steder ved CAMPO S. MARGHERITA

 

Osteria ai Carmini        (+++, 0) -> 21 euro

Campo S. Margherita

Dorsuduro 2894/a. Tlf 041 523 1115

Stedet ligger ud til pladsen helt nede ved Scuola Grande dei Carmini. Dette er et ”kanonsted” maden er fremragende, betjeningen ligeså, kvaliteten kan måske bedst måles ved det store antal håndværkere der spiser frokost på dette lidt tilbagetrukne sted. Selv om det skulle kræve en længere omvej med brug af båd, så bør man spise her mindst en gang under et besøg i Venezia.   

 

Osteria ai Caramini

Trattoria L’Incontro   (+++,00) -> 28 euro

Campo S. Margherita

Dorsoduro 3062. tlf 041 522 2404

(lukket mandag og tirsdag til frokost)

En sardisk restaurant i Venezia. Et fremragende alternativ til det venetianske køkken (coniglio al mirto, tagliata di manzo al rosmarino, salame sardo, costine d’agnello, boccocini di carme macerata al limone). Vinene er naturligvis valgt blandt de mange sardiske som fx Cannonau. Et anbefalelsesværdigt sted

 

 

To steder ved Galleria dell'Accademia 

 

Ved PONTE DELL'Accademia holder man til venstre rundt om museet og i denne gade RIO TERRA ANTICA FOSCARINI 100 meter nede ligger 

 

Trattoria Alboretti   (++,000) -> 45 euro

Rio Terrà Marco Foscarini

Dorsoduro 882

(lukket onsdag og torsdag til frokost)

Der blev rost til skyerne i "Fri Fredag". Restauranten er i den dyrere ende; men tilbyder en menu (man kan vælge mellem fisk og kød) til ca. 25 euro. Det interessante er imidlertid, at der indgår 4 forskellige glas vin i prisen, så man kommer til at smage de gode og dyre vine, der passer specielt til retterne (scampi marinati all’arancia e carciofini, sampieetro alle noci). Pas på velkomstdrikken. Den er ikke inkluderet i menuprisen! Betjeningen er venlig og menukortet omfattende.

 

 

 

Holder man til højre om museét og tager først gade på højre hånd, så kommer man frem til RIO S. TROVASO, der følges mod venstre hen til en dejlig oplevelse. 

 

Cantina del Vino                         - > 21 euro

S. Trovaso

Dorsoduro 992

Hvilken vinforretning og hvilket frokoststed lige overfor S. Trovaso og få hundrede meter fra Galleria dell’Accademia. Et sted efter gammeldavs målestok, men alle varerne såvel de våde som de spiselige er fremragende. Et godt frokoststed.

 

 

Ved S. Sebastiano

 

Trattoria da Toni                    -> 21 euro

Fondamenta S. Basilio

Dorsoduro 1642

(lukket mandag og til middag)

Et klassisk trattoria dog kun åbent til frokost. Stedet er mest kendt for spaghetti alle vongole og ikke mindst lasagne al forno con carciofi. Selvfølgelig kan man få seppie alle veneziana con polenta. Et herligt frokoststed, hvor man let spiser for meget til en senere middag.

 

 

 

Et hjørne inden for i Ristorante All'Altanella.

Trattoria San Basilio               -> 21 euro

Fondamenta delle Zattere

Dorsoduro 1516. tlf 041 521 0028 (lukket søndag)

Helt ude ved Canale delle Giudecca ved et fermata del battello til Giudecca med en pragtfuld udsigt ligger dette traditionsrige spisested for venetianske turister. Her serveres alle de traditionelle venezianske retter på bedste vis og til rimelige priser. Så er man på disse kanter af byen, behøver man ikke søge sit spisested længere væk.

 

På Giudecca tæt ved Redentore (th for facade)

 

Ristorante All'Altanella            -> 21 euro

Calle delle Erbe

Giudecca 270

tlfnr. 041 5227 780 (lukket mandag og tirsdag)

Et pragtfuld sted i en del af venezia hvor man sjældent kommer. Her er der servering på terrassen med udsyn til den store Canale della Giudecca og den lille hyggelige Rio del Ponte Lungo. En fin atmosfærde af ro og venlighed prægere stedet. Stedet anbefaler selv gnocchi alle seppie og  filetto di sampietro. Efter et besøg i Il Redentore bør man ikke jage videre i en vaporetto, men give sig tid til en bid mad på All'Altanella.

 
 

Hvis du vil se spisesteder i andre dele af byen, så "klik" nedenfor

-> Cannaregio

-> Castello

-> San Croce & San Polo

-> San Marco