Venetianske spisesteder

i S. Croce & S. Polo

Tekst

 

 

S. Croce og S. Polo

 

De to bydele afgrænses på tre sider af Canal Grande og den fjerde side er grænsen til sestiere Dorsoduro.

Sestiere San Croce er kvarteret nærmest Ferrovia og dækker den øverste "bue" af Canal Grande fra Rio Beccarie (ved fiskemarkedet) tværs over forbi Piazzale Roma til Rio S. Maria Maggiore.

Sestiere San Polo dækker så den nedeste bue af Canal Grande fra fiskemarkedet og en linje forbi Campo S. Polo, Frarikirken til Rio Nuova og Rio Foscari.

Her på strækningen mellem Rialtobroen og Ferrovie (Stazione) i de små smalle gader, er der mange muligheder for at finde "stedet", hvor pris, madkvalitet og "hygge" går op i en højere enhed, men man skal "vogte" sig der er flere muligheder for at finde en "turisttrap"

 

Taverna Capitan Unico

Campo S. Giacomo dell'Orio;

S. Croce 1501.

Ikke vanvittigt billigt, men et mindeværdigt måltid.

 

Friggittorio di Bruno

Calle Lunga 2754 A

S. Croce (tæt ved S. Cassiano)

Dette sted ser absolut godt ud, hyggelige lokaler og et spisekort der tilsyneladende har mange venezianske spcialiteter til overkommelige penge. Det skal prøves næste gang.

 

 

Mellem S. Giacomo dell'Orio og Fondaco di Turchi (vaporetto til S. Stae) findes to spisesteder er har været portrætteret i i TV-2's udsendelser "Pasta+". De to restauranter ligger på hver sin side af en kanal og til huse i små hyggeligt indrettede lokaler.

 

Trattoria La Zucca      -> 21 euro

S. Croce 1762,

Ponte del Megio 

tlf 041 5241 570 (Lukket søndag)

Et enkelt, fantasifuldt og originalt spisekort med forslag som "Filetti di  pollo grigliati con tzatziki", "orecchietti con melanze, pomodoro e ricotta stagiinata" eller "porri gratinati al parmegiano"

 

 

Trattoria Al Ponte      -> 21 euro

S. Croce 1666

Ponte del Megio

tlfnr. 041 719 777 (lukket lørdag aften og søndag)

Spisekortet er typisk, klassisk enkelt veneziansk på det familieagtige sted. Det vil sige her er "fegato alla veneziana", "frittura" og "filetto di sampietro" som vor "mor" troede hun lavede det.

Begge steder bør besøges.

 

S. Polo

Cantina Do Mori     -> 20 euro

Calle dei Do Mori

S. Polo 429 og 401 (der er to ind- eller udgange). Lukket onsdag aften og søndag

Hvordan finder man dette sted? Tja et forsøg kunne være at starte ved Ponte Rialto op Campo Giacomo og drej til højre ad RIO VECCHIA S. GIOVANNI, herfra drejes der ned af en af de første gyder på højre hånd, og hvis heldet tilsmiler en er man tæt på dette pragtfulde "hul", hvor duften af vin, krydderier og mad går op i en højere enhed. Dette er ikke et spisested, men snarere et drikkested, hvor man kan få taget toppen af sulten ved hjælp af nogle pragtfulde sandwiches eller crostini. Stedet optræder som yndlingsdrikke sted for kriminalkommisær Brunetti i Donna Leons bøger fra Venezia. Dette sted bør man prøve at finde.

 

 

Bar All'Arco                             (++,0) -> 21 euro

San Polo 436

Et lokalt, men meget hyggeligt sted, der udover drikkevarer også serverer små lune sandwiches med forskelligt pålæg. Af specialiteter kan fx nævnes nystegt flæskesteg, eller den berømte venezianske Baccalà Mantecata, der er tørfisk (torsk) blandet med olivenolie, persille og hvidløg til en pasta. De lokale står op og spiser deres sandwiches mens de taler med mutter ved kassen eller sønnen, der smører nye madder - uden en tanke på floden af turister, der strømmer gennem hovedgaden kun tredive meter væk.

 

Vini "Da Pinto"                       ( +++; 0) -> 21 euro

Campo delle Becarie

S.Polo 367

lukket søndag aften og mandag

Ved det gamle fiskemarked "Mercato Pesce". Her serveres små madder med fisk, pølse, skinke og ost. Vinen er fremragende. Man skal prøve salaten Baccalá mantecato baseret på klipfisk rørt op med olivenolie, hakket løg, persille, salt og peber.

Det er en oplevelse at sidde her i solskinnet til en frokost og se fisketorvet blive pakket sammen, turisterne slentre forbi og de lokale er skyndsomt på vej hjem til frokost og middangslur. Lige ved siden af er der en mere autoriseret italiensk udendørs turistfælde, undgå den og spis frokost ved havemøblerne, selv om også det kan have mange turistgæster, men kvaliteten er fremragende, vinen god og prisen lav.

Bar All'Arco, San Polo 436

 

Trattoria La Rivetta          (++,00) -> 30 euro

San Polo 1479

På “myrens fodsti” lige efter Campo S. Polo mod Rialto finder man dette lyse og hyggelige spisested med indgang og vinduer ud til kanalen. Særdeles god og veltillavet mad til en udmærket pris. Vinpriserne er moderate.

 

 

 

Hvis du vil se spisesteder i andre dele af byen, så "klik" nedenfor

-> Cannaregio

-> Castello

-> Dorsoduro

-> San Marco