Venetianske spisesteder

i San Marco

Tekst

 

S. Marco

 

Sestiere San Marco afgrænset af Canal Grande og fra Rialtobroen af Salizzada di S. Lio til S. Maria Formosa og derfra mod lagunen af Calle di Albanesi. Dette område er i høj grad præget af turister og mange dyre spisesteder, så det er mere end sund fornuft at studere spisekortet uden for det fundne spisested inden man går ind.

 

Området ved Campo di S. Stefano og Palazzo Grassi.

 

Hostaria Alle Botteghe                     -> 30 euro

Calle delle boteghe

S. Marco 3454

Tlf. 041 5228 181

Et herligt sted med et godt spisekort både til frokost og middag. Det blev stærkt anbefalet af en venetiansk familie på vej ud af restauranten. "Den bedste i området" var ordene. Fremragende mad og god vin til en rimelig pris.

 

Trattoria Al Bacareto                        -> 21 euro

Calle de le Boteghe

S. Marco 3447.

tlf. 041 5289 336 (lukket lørdag aften og søndag)

 
 

 

 

Osteria "Da Carla"

Tættere på Piazza San Marco bagved Museo Correr findes nogle enkle og gode tilbud.

 

Ostaria Da Carla  (++, 0)    -> 21 euro

Corte Contarina

S. Marco 1535.

Tlf 041 523 7855 (lukket søndag)

Tæt på Museo Correr ligger denne karakteristiske lokalitet med en farvestrålende facade. Man skal dog ikke lade sig snyde for indenfor er det et meget sympatisk sted, hvor der serveres gedigne lokale retter til meget rimelige priser. Der er også et dagligt menutilbud, der annonceres på en tavle ved døre.

Et godt sted tæt på Markuspladsen. 

 

 

Osteria Vino Vino               -> 21 euro

Calle del Cafetier

San Marco 2007/a.

Tlf 041 523 7027 (lukket søndag)

Et lille sted med små borde, snæver plads, en herlig atmosfærde, en smule chickt. Her fås alt til en god frokost (sarde in saor, i polpi, risotto con verdure, pesce e funghi) men der er også mulighed for fine middagsretter (bollito misto, involtini con le melanzane, baccalá alla vicentina). Vine fra alle egne af italien men også fra udlandet. Det går ikke helt galt ved et besøg.

 

 

Osteria a la Campana        -> 21 euro

Calle dei Fabbri

San Marco 4720.

Tlf 041 528 5170 (lukket søndag)

Til frokost kan man få lette retter medens til aften er der et omfangsrigt spisekort med typiske venetianske retter (spaghetti alla scoliera, pesce crudo marinato, tagliolini neri con l’astice).

Et meget lokalt sted i forhold til naboen Le Bistrot de Venise.

 

 

Ristorante

Le Bistrot de Venise             -> 36 euro

Calle dei Fabbri

San Marco 4685.

Tlf 041 523 6651 (åben alle dage)

Skulle man blive træt af alt det venetianske så er her muligheden for at få en smag af Paris/Mont­martre med klaverspil til maden. Et åbenlyst konkurrencetilbud til den nærliggende La Campana.

 

Interiør fra "Osteria Vino Vino"

Interiør fra Osteria No 1

Mellem S. Marco og S. Maria Formosa

Osteria No 1

Trattoria San Marco

Campiello San Zulian

tlfnr. 041 522 6168 (lukket mandag)

Et rigtigt hyggeligt sted tæt på det myldrende liv i forretningsgaden Mercerie. Køkkenet er det traditionelle "lagunekøkken" med retter som "pastasciutte e salsiccia son polenta" og "spagetthi con vongole  veraci". Tæt på Markuspladsen er dette et godt sted.

 

Osteria Al Portego

Castello 6015 (Calle Larga S. Marco)

San Lio

tlfnr. 041 522 9038 (lukket søndag)

Postadressen er Castello, men stedet ligger ikke mange meter fra bagsiden af S. Marco, så den er taget med i dette afsnit. I lokalerne har der været udskænkning siden 

1700-tallet af hvidvin på den istriske Malvasia-drue, og det sker fortsat. På kortet er der fine retter fra fritturensom fx "Spiedini di Calamari fritti", Chele di granchio fritte", "Sarde impanate aperte e fritte" så der er mange fristelser, så tæt på S. Marco.

 
 

 

Hvis du vil se spisesteder i andre dele af byen, så "klik" nedenfor

-> Cannaregio

-> Castello

-> Dorsoduro

-> San Croce & San Polo